Varkensrollade met Betuwse Kersen en Port
Deze varkensrollade is een smaakvolle combinatie van sappig varkensvlees, zoetzure Betuwse kersen en een rijke portsaus. Perfect voor de barbecue, met een heerlijk rokerig accent. Een eerbetoon aan de lokale streekproducten van Lingewaard.
Ingrediënten
-
1000 gr.varkensfilet
-
300 gr.ontpitte Betuwse kersen
-
150 mlFine Tawny Port
-
1 stuksSmaakt gevogeltefond
-
125 gr.sjalot
-
2 stuksblaadjes gelatine
-
1 snufjepeper
-
1 snufjezout
Aan de slag
-
1
Was de kersen, halveer ze en verwijder de pitten. Doe ze in een kom en giet de port eroverheen. Dek de kom af en laat dit een nachtje in de koelkast marineren.
-
2
Giet de kersen af en vang de port op in een aparte kom.
-
3
Laat de gelatineblaadjes in een kom met koud water weken.
-
4
Pel de sjalot en snipper deze fijn. Verhit een beetje olie of boter in een pan en fruit de gesnipperde sjalot kort aan tot hij glazig is.
-
5
Blus de gefruite sjalot af met de opgevangen port en laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes inkoken.
-
6
Voeg de gevogeltefond en de takjes verse tijm toe aan de ingekookte port. Breng het geheel net niet aan de kook.
-
7
Voeg de gehalveerde, gemarineerde kersen en de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Laat dit nog 3 minuten zachtjes koken.
-
8
Zet het vuur uit en laat de saus volledig afkoelen.
-
9
Snijd de varkensfilet open tot een soort van envelop om te vullen. Verdeel de kersen-portsaus gelijkmatig over het vlees.
-
10
Rol de varkensfilet rollade stevig op en bind deze eventueel op met rollade touw.
-
11
Bestrooi de buitenkant van de rollade royaal met versgemalen peper en zout.
-
12
Haal de rollade ongeveer 2 uur voordat hij de BBQ op gaat uit de koelkast.
-
13
Verhit de BBQ tot ongeveer 175 graden Celsius.
-
14
Grill de rollade op direct vuur gedurende ongeveer 15 minuten, draai hem regelmatig om.
-
15
Verplaats de rollade naar een gedeelte van de BBQ met indirecte hitte, tussen de 125 en 150 graden Celsius, en laat deze nog ongeveer 20 minuten nagaren.
-
16
Serveer met de opgewarmde kersensaus over de rollade.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in