Skip to content

Vietnamese Loempia’s

Met dit recept maak je heerlijke, knapperige Vietnamese loempia’s die perfect zijn als snack of onderdeel van een Aziatische maaltijd. De combinatie van verse groenten, kipfilet en glasnoedels zorgt voor een smaakvolle vulling. Serveer ze warm met een lekkere rode zoete chilisaus voor de ultieme smaakervaring.

Voorbereiding: 30 min
Bereiding: 20 min
Snack
Gemiddeld
Bakken
Vietnamese Loempia’s

Ingrediënten

5 personen
  • 25 stuks
    loempia vellen
  • 1 stuks
    winterwortel
  • 2 stuks
    prei
  • 0.5 stuks
    witte kool
  • 150 gr.
    glasnoedels
  • 350 gr.
    kipfilet
  • 1 stuks
    ui
  • 2 stuks
    tenen knoflook
  • 1 snufje
    5 spice kruiden
  • 4 stuks
    Maggi bouillonblokjes
  • 1 snufje
    peper
  • 1 snufje
    zout
  • 1 el
    olie om te bakken
  • 1 el
    water

Aan de slag

  1. 1

    Hak of maal de kipfilet tot grof gehakt. Dit kan prima met het molentje van de staafmixer of koop gewoon kip gehakt

  2. 2

    Snijd de winterwortel, prei en witte kool zo fijn mogelijk.

  3. 3

    Giet heet water over de glasnoedels en laat ze 2 tot 3 minuten wellen. Giet ze vervolgens af.

  4. 4

    Haal de loempia vellen uit de vriezer en leg ze onder een vochtige theedoek om langzaam te ontdooien.

  5. 5

    Verhit wat olie in een koekenpan of braadpan. Bak de gehakte kipfilet kort tot deze net gaar is.

  6. 6

    Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak deze even mee tot ze zacht zijn.

  7. 7

    Voeg de geraspte wortel, preiringetjes en fijngesneden witte kool toe aan de pan. Bak de groenten tot ze geslonken zijn.

  8. 8

    Voeg de gewelde glasnoedels en de 5 spice kruiden toe aan het groentemengsel. Verkruimel de Maggi bouillonblokjes erboven en breng het geheel op smaak met peper en zout.

  9. 9

    Giet het mengsel in een vergiet en laat het goed uitlekken en volledig afkoelen.

  10. 10

    Neem voorzichtig één loempia vel los. Leg wat van de afgekoelde vulling in de breedte op het vel.

  11. 11

    Vouw de onderkant van het loempia vel stevig over de vulling en duw de beide zijkanten naar binnen.

  12. 12

    Rol de loempia nu helemaal dicht naar de bovenkant en strijk eventueel wat water langs de laatste naad om de loempia goed te sluiten.

  13. 13

    Verhit een laagje olie in een pannetje. Bak de loempia’s in ongeveer 4 minuten rondom goudbruin en knapperig.

  14. 14

    Serveer de verse, warme Vietnamese loempia’s met een lekkere rode zoete chilisaus.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!