Walnotentaart
Deze walnotentaart van Ottolenghi is een heerlijke combinatie van noten, kokos en wortelen, afgewerkt met een romig glazuur. Perfect voor een speciale gelegenheid of als traktatie bij de koffie. De taart is luchtig en vol van smaak, met een krokante bovenkant en een zachte binnenkant.
Ingrediënten
-
160 gr.bloem
-
0.5 tlbakpoeder
-
0.5 tlbaking soda
-
1 tlkaneel
-
0.25 tlkruidnagelpoeder
-
1 stuksgroot ei
-
1 stukseidooier
-
200 gr.zonnebloemolie
-
270 gr.fijne kristalsuiker
-
60 gr.walnoten, grof gehakt
-
60 gr.gedroogde geraspte kokos
-
135 gr.wortelen, grof geraspt
-
2 stukseiwitten
-
1 snufjezout
-
175 gr.roomkaas, op kamertemperatuur
-
70 gr.boter, op kamertemperatuur
-
35 gr.poedersuiker
-
25 gr.honing
-
30 gr.walnoten, gehakt en licht geroosterd
Aan de slag
-
1
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Vet een springvorm van 20 cm in en beleg de bodem en de wand met bakpapier.
-
2
Zeef de bloem met bakpoeder, baking soda en specerijen. Klop het ei en de eidooier door elkaar.
-
3
Klop de zonnebloemolie met de suiker in een kom met de mixer 1 minuut op de middelste stand. Voeg al kloppend op lage stand het eimengsel toe. Meng er de walnoten, kokos en wortel door, gevolgd door het bloemmengsel. Meng niet te lang.
-
4
Klop in een schone kom de eiwitten met het zout tot stevige pieken ontstaan. Spatel het eiwitschuim rustig in drie porties door het wortelbeslag en meng niet te lang. Het is geen probleem als er nog wat schuim zichtbaar is.
-
5
Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart ongeveer 1 uur; controleer met een satéprikker of de taart gaar is. Dek de taart af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Laat hem in de vorm afkoelen en haal hem pas dan eruit.
-
6
Klop voor het glazuur de roomkaas met een mixer luchtig en glad. Klop in een andere kom de boter met de poedersuiker en honing licht en luchtig. Spatel beide mengsels goed door elkaar. Strijk het glazuur als een gegolfde laag op de taart en bestrooi met de walnoten.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in