Skip to content

Zelfgemaakte Fricandeau

Zelfgemaakte fricandeau is mals, vol van smaak en veel lekkerder dan de voorverpakte variant. Met een heerlijke kruidenmix en een eenvoudige bereidingswijze maak je deze vleeswaren perfect voor op de boterham. Eenmaal geprobeerd, wil je nooit meer anders!

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 90 min
Gerecht
Gemiddeld
Bakken
Zelfgemaakte Fricandeau

Ingrediënten

4 personen
  • 1000 gr.
    fricandeau
  • 0.5 tl
    gemalen koriander
  • 0.5 tl
    fenegriek
  • 0.25 tl
    zoete paprikapoeder
  • 0.5 tl
    zwarte peper
  • 0.5 tl
    gemberpoeder
  • 0.25 tl
    kurkuma
  • 0.5 tl
    gemalen chili flakes
  • 0.5 tl
    venkelzaad

Aan de slag

  1. 1

    Meng alle kruiden voor de fricandeau goed door elkaar.

  2. 2

    Strooi het kruidenmengsel royaal rondom het stuk fricandeau en wrijf het goed in.

  3. 3

    Bind de fricandeau strak op met keuken touw voor een mooie, gelijkmatige vorm.

  4. 4

    Steek een kernthermometer in het dikste deel van de fricandeau.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

  6. 6

    Plaats de opgebonden fricandeau in de voorverwarmde oven.

  7. 7

    Gaar de fricandeau tot een kerntemperatuur van 65 graden Celsius is bereikt.

  8. 8

    Haal de fricandeau uit de oven zodra de thermometer piept.

  9. 9

    Laat het vlees volledig afkoelen in de koelkast.

  10. 10

    Snijd de fricandeau in twee stukken om in te vriezen of bewaar een stuk in de koelkast.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!