Skip to content
Barry van Spronsen Een recept van Barry van Spronsen

Eendenborst met Salinosaus

Een heerlijk gerecht van eendenborstfilets met een kruidige Baharat rub en een smaakvolle Salinosaus, perfect voor een barbecue.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 25 min
Gerecht
Gemiddeld
Eendenborst met Salinosaus

Ingrediënten

4 personen

Aan de slag

  1. 1

    Snijd de vetranden van de eendenborstfilets kruislinks in tot aan het vlees.

  2. 2

    Wrijf de vetranden in met de Baharat Rub en bestrooi met fleur du sel.

  3. 3

    Zorg ervoor dat de eendenborstfilets op kamertemperatuur zijn voordat ze op de BBQ gaan.

  4. 4

    Verwarm de BBQ tot 180 graden en richt hem indirect in.

  5. 5

    Leg de eendenborsten ongeveer 10 minuten op de vetrand op het rooster (indirect).

  6. 6

    Draai de eendenborstfilets om en laat nog eens 3 minuten grillen tot de kerntemperatuur 55 graden is.

  7. 7

    Laat de filets 10 minuten rusten in folie.

  8. 8

    Snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes en leg ze op een mooie plank of bord.

  9. 9

    Maak het gerecht af met de Salino saus en pastinaakpuree.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!