Eendenborst met Salinosaus
Een heerlijk gerecht van eendenborstfilets met een kruidige Baharat rub en een smaakvolle Salinosaus, perfect voor een barbecue.
Ingrediënten
-
2 stukseendenborstfilets
-
2 tlfleur du sel
-
1 elBaharat Rub
-
naar smaak
-
naar smaak
Aan de slag
-
1
Snijd de vetranden van de eendenborstfilets kruislinks in tot aan het vlees.
-
2
Wrijf de vetranden in met de Baharat Rub en bestrooi met fleur du sel.
-
3
Zorg ervoor dat de eendenborstfilets op kamertemperatuur zijn voordat ze op de BBQ gaan.
-
4
Verwarm de BBQ tot 180 graden en richt hem indirect in.
-
5
Leg de eendenborsten ongeveer 10 minuten op de vetrand op het rooster (indirect).
-
6
Draai de eendenborstfilets om en laat nog eens 3 minuten grillen tot de kerntemperatuur 55 graden is.
-
7
Laat de filets 10 minuten rusten in folie.
-
8
Snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes en leg ze op een mooie plank of bord.
-
9
Maak het gerecht af met de Salino saus en pastinaakpuree.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in