Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Hertenbiefstuk met Sjalottenjus

Een verfijnd gerecht van sappige hertenbiefstukjes geserveerd met een rijke sjalottenjus. Perfect voor een feestelijk diner.

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 40 min
Gerecht
Gemiddeld
Bakken, Oven
Hertenbiefstuk met Sjalottenjus

Ingrediënten

8 personen
  • 600 ml
    rode wijn
  • 600 ml
    wildfond
  • 4 el
    olijfolie
  • 80 gr.
    boter
  • 400 gr.
    sjalotten
  • 5 cm
    gemberwortel
  • 3.5 el
    appelstroop
  • 8 stuks
    hertenbiefstukjes
  • 3 el
    verse tijmblaadjes
  • 2 tl
    gemalen kardemom
  • naar smaak
    zout
  • naar smaak
    peper

Aan de slag

  1. 1

    Laat de hertenbiefstukjes op kamertemperatuur komen.

  2. 2

    Laat de rode wijn en wildfond op hoog vuur tot een derde inkoken.

  3. 3

    Verhit in een pan de olijfolie en 40 gram boter. Voeg de sjalotten toe en laat deze op laag vuur 15-20 minuten zachtjes gaar bakken. Schep regelmatig om en breng op smaak met zout en peper. Zet apart.

  4. 4

    Schil de gember en snijd deze in plakjes.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.

  6. 6

    Roer de appelstroop door de sjalotten en verwarm zachtjes.

  7. 7

    Verhit in een koekenpan de resterende boter en bak de hertenbiefstukjes in drie minuten bruin, halverwege keren. Leg de biefstukjes op een bakplaat of in een ovenschaal en laat ze in de oven nog 8-10 minuten rosé worden.

  8. 8

    Roer ondertussen de gember, kardemom en de helft van de tijm door het bakvet en bak 1-2 minuten. Voeg het ingekookte wijn- en fondmengsel toe en laat de jus nog 3 minuten op hoog vuur koken. Passeer de jus boven een pan of juskom door een zeef of doek.

  9. 9

    Serveer de hertenbiefstuk met de sjalotten en schenk de jus erover. Garneer met verse tijm en peper.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!