Hertenbiefstuk met Sjalottenjus
Een verfijnd gerecht van sappige hertenbiefstukjes geserveerd met een rijke sjalottenjus. Perfect voor een feestelijk diner.
Ingrediënten
-
600 mlrode wijn
-
600 mlwildfond
-
4 elolijfolie
-
80 gr.boter
-
400 gr.sjalotten
-
5 cmgemberwortel
-
3.5 elappelstroop
-
8 stukshertenbiefstukjes
-
3 elverse tijmblaadjes
-
2 tlgemalen kardemom
-
naar smaakzout
-
naar smaakpeper
Aan de slag
-
1
Laat de hertenbiefstukjes op kamertemperatuur komen.
-
2
Laat de rode wijn en wildfond op hoog vuur tot een derde inkoken.
-
3
Verhit in een pan de olijfolie en 40 gram boter. Voeg de sjalotten toe en laat deze op laag vuur 15-20 minuten zachtjes gaar bakken. Schep regelmatig om en breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
-
4
Schil de gember en snijd deze in plakjes.
-
5
Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.
-
6
Roer de appelstroop door de sjalotten en verwarm zachtjes.
-
7
Verhit in een koekenpan de resterende boter en bak de hertenbiefstukjes in drie minuten bruin, halverwege keren. Leg de biefstukjes op een bakplaat of in een ovenschaal en laat ze in de oven nog 8-10 minuten rosé worden.
-
8
Roer ondertussen de gember, kardemom en de helft van de tijm door het bakvet en bak 1-2 minuten. Voeg het ingekookte wijn- en fondmengsel toe en laat de jus nog 3 minuten op hoog vuur koken. Passeer de jus boven een pan of juskom door een zeef of doek.
-
9
Serveer de hertenbiefstuk met de sjalotten en schenk de jus erover. Garneer met verse tijm en peper.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in