Klassieke Boeuf Bourguignon
Een heerlijke Franse stoofpot met mals rundvlees, spek, champignons en rode wijn. Perfect voor een gezellige avondmaaltijd.
Ingrediënten
-
1200 gr.runderlappen
-
4 elbloem
-
50 gr.boter
-
400 gr.spekblokjes
-
2 teenknoflook
-
4 stuksuien
-
750 mlkrachtige rode wijn
-
400 gr.kastanjechampignons
-
1 bosjepeen
-
4 stukslaurierblad
-
naar smaakpeper en zout
Aan de slag
-
1
Snijd het rundvlees in dobbelstenen en meng met bloem, peper en zout.
-
2
Verwarm de helft van de boter en bak hierin de helft van de spekblokjes tot ze lichtbruin zijn. Herhaal met de andere helft.
-
3
Voeg de knoflook en ui toe en bak tot ze glazig zijn. Haal het spek, de ui en knoflook uit de pan.
-
4
Bak het vlees in twee porties in het braadvocht rondom bruin.
-
5
Voeg de spekjes en ui weer toe en giet langzaam de wijn erbij, samen met de champignons, laurier en worteltjes.
-
6
Breng het geheel langzaam aan de kook en laat met een deksel op de pan zachtjes pruttelen op zeer laag vuur gedurende 2 tot 2,5 uur.
-
7
Breng op smaak met peper en zout voor het serveren.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in