Skip to content
Chantal de Boer Een recept van Chantal de Boer

Suikerbrood

Een heerlijk zoet en zacht suikerbrood, perfect voor bij de koffie of thee. Dit recept is eenvoudig te maken en zorgt voor een smeuïg resultaat vol kaneelsmaak. Geniet van een plakje warm suikerbrood met een vleugje donkere basterdsuiker.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 35 min
Brood/sandwiches
Gemiddeld
Bakken
Suikerbrood

Ingrediënten

8 personen
  • 500 gr.
    tarwebloem
  • 50 gr.
    suiker
  • 7 gr.
    droge gist
  • 1 tl
    zout
  • 250 ml
    lauwwarme melk
  • 75 gr.
    boter, zacht
  • 1 stuks
    ei
  • 150 gr.
    donkere basterdsuiker voor de vulling
  • 2 tl
    kaneel

Aan de slag

  1. 1

    Meng bloem, suiker, zout en gist in een kom.

  2. 2

    Voeg melk en ei toe en kneed tot een soepel deeg.

  3. 3

    Voeg de zachte boter toe en kneed nog 5–10 minuten.

  4. 4

    Laat het deeg afgedekt op een warme plek ca. 1 uur rijzen tot het verdubbeld is.

  5. 5

    Meng de donkere basterdsuiker met de kaneel.

  6. 6

    Rol het deeg uit tot een rechthoek, strooi het suiker-kaneelmengsel erover en rol het op als een rolbrood.

  7. 7

    Leg het deeg in een ingevette broodvorm en laat nog 30 minuten rijzen.

  8. 8

    Bak vervolgens 30–35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C tot het goudbruin is.

  9. 9

    Laat iets afkoelen en snijd in plakken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!