Skip to content
Lucia Boer Een recept van Lucia Boer

Biefstuk Bali

Een pittig en mals biefstukje zoals geserveerd bij 'Loetje'. Dit recept is eenvoudig en snel te bereiden, perfect voor een smakelijke maaltijd met een frisse salade.

Voorbereiding: 60 min
Bereiding: 6 min
Gerecht
Makkelijk
Eiwitrijk/Proteïne, Koolhydraatarm
Bakken
Biefstuk Bali

Ingrediënten

2 personen
  • 6 el
    sojasaus
  • 1 el
    wijnazijn
  • 2 teen
    knoflook
  • 300 gr.
    (haas)biefstuk
  • 2 el
    water
  • 1 el
    sambal
  • 1 snufje
    peper
  • 1 snufje
    zout
  • 1 el
    Blue Band margarine of roomboter

Aan de slag

  1. 1

    Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

  2. 2

    Maak een marinade van de sojasaus, knoflook en azijn en leg de biefstukjes daarin.

  3. 3

    Dep de biefstuk heel goed droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.

  4. 4

    Smelt de margarine of boter in de koekenpan op middelhoog vuur.

  5. 5

    Leg de biefstukjes in de pan zodra het schuim wegtrekt en de boter/margarine een beetje bruin begint te kleuren.

  6. 6

    Houd de biefstukjes in beweging in de pan en bedruip af en toe met de boter.

  7. 7

    Bak de biefstukjes 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid.

  8. 8

    Haal de biefstukjes uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie.

  9. 9

    Voeg de rest van de marinade en 2 eetlepels water toe aan het braadvet en laat even pruttelen.

  10. 10

    Voeg de sambal erbij en roer door.

  11. 11

    Voeg het vrijgekomen vocht van het bordje van de biefstuk ook bij de jus en roer nog even door.

  12. 12

    Leg de biefstukjes op de verwarmde borden en giet de saus erover.

  13. 13

    Serveer met een gemengde salade of wokgroente.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!