Pittige Oosterse Hutspot
Hutspot zoals je hem waarschijnlijk nog nooit hebt gegeten! Met knoflook, ketjap en een lekker pittig pepertje krijgt deze oer Hollandse stamppot een Oosterse twist. Echt een aanrader!
Ingrediënten
-
1000 gr.kruimige aardappels
-
600 gr.winterwortel
-
600 gr.uien
-
200 gr.magere spekjes
-
50 mlmelk
-
10 gr.boter
-
1 stuksrode peper
-
3 stuksteentjes knoflook
-
2 elketjap
-
1 snufjenootmuskaat
-
1 snufjecayennepeper
-
1 snufjepeper
-
1 snufjezout
Aan de slag
-
1
Doe de aardappels en winterwortel in een pan met een laagje water en kook in ongeveer 20 minuten gaar.
-
2
Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan.
-
3
Voeg als ze bijna klaar zijn de uien, knoflook en rode peper toe en bak nog even mee.
-
4
Voeg de ketjap, nootmuskaat en cayennepeper toe aan het spek-uienmengsel.
-
5
Giet de aardappels en wortel af en bewaar een scheutje kookvocht. Laat even stomen.
-
6
Stamp met de boter en melk tot een mooie puree. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe.
-
7
Roer het spek-uienmengsel erdoor.
-
8
Serveer met een balletje gehakt of een lekker draadjesvleesgerecht.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in