Skip to content
Lucia Boer Een recept van Lucia Boer

Pittige Oosterse Hutspot

Hutspot zoals je hem waarschijnlijk nog nooit hebt gegeten! Met knoflook, ketjap en een lekker pittig pepertje krijgt deze oer Hollandse stamppot een Oosterse twist. Echt een aanrader!

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 20 min
Stamppot
Makkelijk
Bakken, Koken
Pittige Oosterse Hutspot

Ingrediënten

4 personen
  • 1000 gr.
    kruimige aardappels
  • 600 gr.
    winterwortel
  • 600 gr.
    uien
  • 200 gr.
    magere spekjes
  • 50 ml
    melk
  • 10 gr.
    boter
  • 1 stuks
    rode peper
  • 3 stuks
    teentjes knoflook
  • 2 el
    ketjap
  • 1 snufje
    nootmuskaat
  • 1 snufje
    cayennepeper
  • 1 snufje
    peper
  • 1 snufje
    zout

Aan de slag

  1. 1

    Doe de aardappels en winterwortel in een pan met een laagje water en kook in ongeveer 20 minuten gaar.

  2. 2

    Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan.

  3. 3

    Voeg als ze bijna klaar zijn de uien, knoflook en rode peper toe en bak nog even mee.

  4. 4

    Voeg de ketjap, nootmuskaat en cayennepeper toe aan het spek-uienmengsel.

  5. 5

    Giet de aardappels en wortel af en bewaar een scheutje kookvocht. Laat even stomen.

  6. 6

    Stamp met de boter en melk tot een mooie puree. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe.

  7. 7

    Roer het spek-uienmengsel erdoor.

  8. 8

    Serveer met een balletje gehakt of een lekker draadjesvleesgerecht.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!