Indonesische Rendang
Rendang is een rijke, kruidige stoofpot uit Indonesië, beroemd om zijn diepe smaken en malse vlees. Dit gerecht, dat in de slowcooker wordt bereid, heeft een authentieke, complexe smaak die het tot het 'lekkerste gerecht ter wereld' maakte volgens CNN Travel. Perfect om te serveren met witte rijst en andere bijgerechten.
Ingrediënten
-
750 gr.sukadelappen
-
1 stuksboemboe voor rendang
-
400 mlkokosmelk
-
4 stukstenen knoflook
-
2 stuksuien
-
2 elketjap manis
-
1 stuksrode peper
-
3 stukssereh (citroengras)
-
6 stukslimoenblaadjes
-
1 stuksverse gember
-
2 elpalmsuiker of honing
-
1 elmosterd
-
100 gr.kokosrasp
-
naar smaakpeper en zout
Aan de slag
-
1
Breng het vlees op kamertemperatuur.
-
2
Bestrooi het vlees met peper en zout en smeer in met mosterd.
-
3
Meng de boemboe, kokosmelk, ketjap, knoflook, gember en palmsuiker/honing.
-
4
Blend kort tot een egale saus.
-
5
Leg het vlees in de slowcooker.
-
6
Giet de saus over het vlees.
-
7
Voeg uien, peper, sereh en limoenblaadjes toe.
-
8
Kook 1 uur op HIGH, daarna 6 uur op LOW of tot het vlees heel mals is.
-
9
Roer de kokosrasp erdoor.
-
10
Laat eventueel nog 30 minuten zonder deksel inkoken.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in