Skip to content
Lucia Boer Een recept van Lucia Boer

Indonesische Rendang

Rendang is een rijke, kruidige stoofpot uit Indonesië, beroemd om zijn diepe smaken en malse vlees. Dit gerecht, dat in de slowcooker wordt bereid, heeft een authentieke, complexe smaak die het tot het 'lekkerste gerecht ter wereld' maakte volgens CNN Travel. Perfect om te serveren met witte rijst en andere bijgerechten.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 360 min
Stoofpot
Gemiddeld
Eiwitrijk/Proteïne, Koolhydraatarm
Stoven
Indonesische Rendang

Ingrediënten

4 personen
  • 750 gr.
    sukadelappen
  • 1 stuks
    boemboe voor rendang
  • 400 ml
    kokosmelk
  • 4 stuks
    tenen knoflook
  • 2 stuks
    uien
  • 2 el
    ketjap manis
  • 1 stuks
    rode peper
  • 3 stuks
    sereh (citroengras)
  • 6 stuks
    limoenblaadjes
  • 1 stuks
    verse gember
  • 2 el
    palmsuiker of honing
  • 1 el
    mosterd
  • 100 gr.
    kokosrasp
  • naar smaak
    peper en zout

Aan de slag

  1. 1

    Breng het vlees op kamertemperatuur.

  2. 2

    Bestrooi het vlees met peper en zout en smeer in met mosterd.

  3. 3

    Meng de boemboe, kokosmelk, ketjap, knoflook, gember en palmsuiker/honing.

  4. 4

    Blend kort tot een egale saus.

  5. 5

    Leg het vlees in de slowcooker.

  6. 6

    Giet de saus over het vlees.

  7. 7

    Voeg uien, peper, sereh en limoenblaadjes toe.

  8. 8

    Kook 1 uur op HIGH, daarna 6 uur op LOW of tot het vlees heel mals is.

  9. 9

    Roer de kokosrasp erdoor.

  10. 10

    Laat eventueel nog 30 minuten zonder deksel inkoken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!