Skip to content
Jente Een recept van Jente

Kokkels met Knoflook en Peterselie🐚🥖🌿🧄

Deze heerlijk gewokte kokkels zijn perfect voor een luxe hapjes avond. Ze zijn snel en makkelijk te bereiden, ideaal om te delen met stokbrood. Een smaakvol gerecht dat zeker indruk zal maken.

Voorbereiding: 2 min
Bereiding: 10 min
Gerecht
Makkelijk
Kokkels met Knoflook en Peterselie🐚🥖🌿🧄

Ingrediënten

4 personen
  • 500 gr.
    kokkels
  • 3 stuks
    teentjes knoflook
  • 25 gr.
    platte peterselie
  • 100 ml
    witte wijn
  • 1 stuks
    rode peper
  • 20 gr.
    boter

Aan de slag

  1. 1

    Maak de kokkels goed schoon door ze een paar keer met water om te spoelen.

  2. 2

    Verhit wat olie in een wokpan en bak de kokkels een paar minuten tot ze open staan.

  3. 3

    Voeg de knoflook, peterselie, peper en witte wijn toe en bak dit nog een paar minuten mee.

  4. 4

    Haal de pan van het vuur en smelt de boter erdoorheen.

  5. 5

    Serveren maar! Lekker om met een stukje brood te dippen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!