Zoete Aardappel Stampot met Ketjap Gochujang Kip 🌶️🥔🍅
Een heerlijke stamppot met zoete aardappel die net even anders is dan je gewend bent. De snel te bereiden kipfilet voegt een pittige smaak toe aan de romige stampot, waardoor het een verrassend en smaakvol gerecht is.
Ingrediënten
-
1000 gr.zoete aardappel
-
200 gr.babyspinazie
-
250 gr.zongedroogde tomaat
-
600 gr.kipfiletblokjes
-
100 mlmelk
-
2 stuksrode uien
-
0.5 stuksbouillonblokje
-
4 teenknoflook
-
5 elketjap manis
-
2 elsoyasaus
-
1 elgochujang
Aan de slag
-
1
Begin met het marineren van de kipfilet met 3 eetlepels ketjap, de soyasaus en de gochujang en zet deze apart.
-
2
Schil de zoete aardappel, snijd in kleine blokjes en kook deze in ongeveer 15 minuten gaar met het bouillonblokje.
-
3
Snijd de ui en knoflook en fruit deze aan. Snijd ook de zongedroogde tomaat klein en voeg deze wat later toe en bak deze nog even mee.
-
4
Als de zoete aardappel gaar is, voeg je de melk toe en stamp je het fijn. Breng eventueel verder op smaak met kruiden naar keuze.
-
5
Voeg de spinazie kort toe aan je ui, zongedroogde tomaat en knoflook zodat het iets zachter wordt en roer deze vervolgens door je stamppot.
-
6
Bak nu de kipfiletblokjes gaar en voeg eventueel nog 2 eetlepels ketjap toe. Serveer vervolgens de stamppot met de kip!
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in