Zoetzure Rode Mul
Een heerlijk gerecht van rode mulfilet in een zoetzure marinade met uien, rozijnen en pijnboompitten. Perfect voor een zomerse maaltijd.
Ingrediënten
-
1000 gr.rode mulfilet
-
10 stuksuien
-
200 mlbalsamico bianco
-
100 mlwitte wijn
-
2 blaadjeslaurier
-
100 gr.blanke rozijnen
-
100 gr.pijnboompitten
-
naar smaakbloem
-
naar smaakzout
-
naar smaakpeper
-
1 handjegehakte peterselie
Aan de slag
-
1
Bebloem de mulfilets en frituur ze 1 minuut op 180 graden, ze moeten niet geheel gaar zijn. Leg ze op keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
-
2
Snijd de uien heel dun en fruit ze ongeveer 30 minuten in olijfolie zonder dat ze bruin worden. De suikers in de ui komen zo vrij.
-
3
Voeg de wijn, azijn, rozijnen en pijnboompitten toe en laat nog even koken.
-
4
Leg de mul in een grote schaal naast elkaar en giet er de hete marinade over. Afdekken en 1 dag laten marineren op een koele plek.
-
5
Bestrooi met peterselie voor het opdienen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in