Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Zoetzure Rode Mul

Een heerlijk gerecht van rode mulfilet in een zoetzure marinade met uien, rozijnen en pijnboompitten. Perfect voor een zomerse maaltijd.

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 30 min
Marinade
Gemiddeld
Frituren, Marineren
Zoetzure Rode Mul

Ingrediënten

8 personen
  • 1000 gr.
    rode mulfilet
  • 10 stuks
    uien
  • 200 ml
    balsamico bianco
  • 100 ml
    witte wijn
  • 2 blaadjes
    laurier
  • 100 gr.
    blanke rozijnen
  • 100 gr.
    pijnboompitten
  • naar smaak
    bloem
  • naar smaak
    zout
  • naar smaak
    peper
  • 1 handje
    gehakte peterselie

Aan de slag

  1. 1

    Bebloem de mulfilets en frituur ze 1 minuut op 180 graden, ze moeten niet geheel gaar zijn. Leg ze op keukenpapier en bestrooi met zout en peper.

  2. 2

    Snijd de uien heel dun en fruit ze ongeveer 30 minuten in olijfolie zonder dat ze bruin worden. De suikers in de ui komen zo vrij.

  3. 3

    Voeg de wijn, azijn, rozijnen en pijnboompitten toe en laat nog even koken.

  4. 4

    Leg de mul in een grote schaal naast elkaar en giet er de hete marinade over. Afdekken en 1 dag laten marineren op een koele plek.

  5. 5

    Bestrooi met peterselie voor het opdienen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!