Skip to content
Filter recepten
Zoekvoorkeur
1
42
Kooktijd
5
43
31
24
Dieet & Voorkeuren
3
2
1
11
Keuken
16
6
3
10
1
19
8
1
3
3
1
1
2
1
1
Kooktechniek
1
31
4
4
103
1
8
2
3
4
Menugang
12
50
1
10
25
Moeilijkheidsgraad
55
43
4
Momenten
2
5
2
3
3
5
Recepten met
13
8
14
9
9
17
26
Seizoen
5
2
5
7
Soort gerecht
5
1
1
3
1
2
14
1
1
6
8
11
23
1
3
1
2

Koken

Op zoek naar koken recepten? Bij Recept.nl vind je een gevarieerd aanbod aan gerechten die perfect passen bij het thema ‘Koken’. Laat je inspireren door originele, smaakvolle en duidelijke recepten waarmee je direct aan de slag kunt in de keuken – ideaal voor elk moment en elke gelegenheid.

Filter recepten
Zoekvoorkeur
1
42
Kooktijd
5
43
31
24
Dieet & Voorkeuren
3
2
1
11
Keuken
16
6
3
10
1
19
8
1
3
3
1
1
2
1
1
Kooktechniek
1
31
4
4
103
1
8
2
3
4
Menugang
12
50
1
10
25
Moeilijkheidsgraad
55
43
4
Momenten
2
5
2
3
3
5
Recepten met
13
8
14
9
9
17
26
Seizoen
5
2
5
7
Soort gerecht
5
1
1
3
1
2
14
1
1
6
8
11
23
1
3
1
2
Ramen met pit en gyoza
Ramen met pit en gyoza
Romige Curry met Garnalen & Amandelboter
Romige Curry met Garnalen & Amandelboter
Bloemkool Ovenschotel
Bloemkool Ovenschotel
Tteokbokki met bulgogi gehakt
Tteokbokki met bulgogi gehakt
Pokébowl met popcorn chicken
Pokébowl met popcorn chicken
Andijviestamppot met gebakken uien & speklapjes
Andijviestamppot met gebakken uien & speklapjes
Power Kippensoep
Power Kippensoep
Oosterse Gehaktbowl met Pittige Rijst en Haricots Verts
Oosterse Gehaktbowl met Pittige Rijst en Haricots Verts
Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en bloemkoolpuree
Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en bloemkoolpuree
Bao Buns Pulled Chicken 🍗
Bao Buns Pulled Chicken 🍗
Roze Pasta 🩷
Roze Pasta 🩷
Couscoussalade 🍅🥒
Couscoussalade 🍅🥒
Teriyaki Bowl 🍚
Teriyaki Bowl 🍚
‘Nduja Risotto 🍅
‘Nduja Risotto 🍅
Broodje Avocado Eiersalade 🥑🥚
Broodje Avocado Eiersalade 🥑🥚

Koken: de essentie van elke keuken

Koken is misschien wel de meest gebruikte kooktechniek: het onderdompelen van voedsel in kokend water of bouillon om het te garen. Of je nu rijst bereidt, pasta kookt of een hartige soep maakt – koken vormt de ruggengraat van eindeloos veel gerechten. Op Recept.nl leer je hoe je deze techniek optimaal toepast.

Typische gekookte gerechten zijn aardappels, groenten, eieren, granen, bouillons, pasta’s en stoofgerechten. Hoewel het eenvoudig lijkt, komt er veel bij kijken om alles op de juiste manier te koken: kooktijd, zoutgebruik, timing en temperatuurbeheersing.

Onze recepten leggen uit hoe je koken inzet voor het beste resultaat. Denk aan het koken van al dente pasta, het perfect hard- of zachtgekookt ei, of het garen van bonen zonder dat ze uiteenvallen. Ook leer je hoe je smaak toevoegt met kruiden in het kookvocht, of hoe je groente kookt zonder smaakverlies.

Koken is ook ideaal voor meal prep en gezondere bereidingen zonder olie of vet. Door te koken behoud je de structuur en frisheid van ingrediënten – mits je weet wanneer je moet stoppen en hoe je goed afgiet.

Met kookrecepten van Recept.nl leer je deze alledaagse techniek naar een hoger niveau te tillen. Koken is basis, maar nooit saai.